Få sat gang i musklerne med ergonomiske kontorstole

I løbet af de seneste år er der blevet diskuteret en del hvordan vi kan forebygge de forskellige sygdomme og gener, der følger med mange timers stillesiddende arbejde. Stillesiddende arbejde er blevet normen efterhånden som alting er blevet digitaliseret, og flere og flere danskere bruger i dag deres arbejdsdage, stilsiddende foran en computer.

Hæve-sænkeborde har hjulpet godt på vej, ift. Det med at forebygge rygsmerter på arbejdspladsen, da man i stedet har mulighed for at lave sit arbejde stående. Det er desværre bare ikke rigtig nok. Selv når man er stående forholder kroppen sig stadig relativt statisk, og for at sygdomme og gener virkelig skal forebygges, skal musklerne sættes i gang. Det bliver de i hvert fald med ergonomiske kontorstole.

Hvad er ergonomiske kontorstole helt præcist?

Ergonomiske kontorstole er en slags tilbehør til hæve-sænkeborde. Der er her tale om ting som balancebræt, sadelstole, yogabolde el.lign. Alt sammen sætter det gang i kroppen, specifikt ved at holde ens muskler i gang, da man skal sørge for at holde balancen mens man enten står eller er siddende.

Når ens muskler er i gang og man ’træner’ mens man laver arbejde, forebygge man risikoen for at få ondt i leddene, da arbejdet principielt ikke længere er stillesiddende arbejde. Helt praktisk laver man stadig det samme kontorarbejde, men kroppen er ikke længere statisk og man sidder ikke længere krumrygget over en computer flere timer om dagen.

Udover at ergonomiske kontorstole nedsætter risikoen for arbejdsrelaterede sygdomme, så øger der også koncentrationen og derved arbejdsniveauet, at have gang i kroppen mens man arbejder. Det kan lidt sammenlignes med at det nogle gange er nemmere at tænke mens man går rundt i ring.

Sidder man statisk foran sin computer kan man falde i staver og laver sit arbejde lidt som var man i en trance, i stedet for at koncentrere sig og bedre at kunne få øje på småfejl el.lign.

Back to Top