Ingen grund til et betale for meget for fagforening og a-kasse

I Danmark er det vigtigt at være medlem af en god fagforening og en solid a-kasse, således at du har den størst mulige sikkerhed i forbindelse med arbejdsløshed, og du desuden har en fagforening, der arbejder målsat på at sikre dig de bedste arbejdsvilkår og en fair aflønning for dit arbejde.

Det kan dog godt en være en omkostningsrig fornøjelse at være medlem af nogle fagforeninger med a-kasse, da en del fagforeninger ud over at hjælpe deres medlemmer også støtter diverse politiske kampagner. Hvis du gerne vil være medlem af en fagforening, hvor du er det eneste fokus, bør du i stedet kigge efter en af de fagforeninger, der ikke har politisk dagsorden – en af disse er Det Faglige Hus.

Hvorfor overveje at blive medlem af Det Faglige Hus?

Denne fagforening er værd at kigge nærmere på, hvis du gerne vil være medlem i en stærk og billig fagforening med a-kasse. Det Faglige Hus er måske Danmarks billigste fagforening, og du er ikke begrænset fra medlemskab grundet specifikke jobs eller uddannelse. Denne fagforening har nemlig en politik om, at alle skal kunne blive medlem, og de ønsker at give den billigst mulige pris til deres medlemmer.

Prisen holdes blandt andet nede, fordi Det Faglige Hus er 100% uafhængige politisk, hvor de røde fagforeninger støtter venstrefløjens partier. Det betyder også, at de røde fagforeninger bruger en del af deres medlemskontingenter på at støtte politiske kampagner.

Når der ikke bruges kontingentpenge på politiske områder, kan du i stedet får en utrolig billig pris på både fagforening og a-kasse hos Det Faglige Hus. Hvis du selv stemmer blåt politisk, har du måske heller ikke lyst til at betale til en fagforening, der stemmer røde partier, hvorfor en god mulighed for dig ville være at skifte til en billigere fagforening, hvor dine penge ikke bruges til dette.

Hvis du overvejer at skifte til Det Faglige Hus, er du desuden slet ikke alene. De seneste år har fagforeningen oplevet rigtig stor vækst i deres medlemstal, og i november 2018 ramte fagforeningen over 140.000 medlemmer, hvilket er en vision, der blev opfyldt 2 år før tid.  Der er altså meget stor vækst i fagforeningen, hvilket også kommer dig til gode, hvis du vælger at skifte. Jo flere medlemmer en fagforening får, desto større medbestemmelse får de nemlig også, når der skal tages beslutninger på arbejdspladserne.

Kan det betale sig at være medlem af en stor fagforening som Det Faglige Hus?

Det kan vel være lige meget om man er medlem af en stor eller lille fagforening, kan det ikke? Det korte svar er nej. Store fagforeninger bliver store, fordi de ved, hvad de laver. En stor fagforening har desuden også meget mere medbestemmelse på arbejdspladserne i forhold til små fagforeninger.

Hvis for eksempel alle medlemmer af Det Faglige Hus valgte at holde strejke samtidig, så ville det betyde over 140.000 arbejdere rundt om i landet. Dette ville gøre rigtig ondt på arbejdsgiverne, og de resultater, der forsøges at opnå ville formentligt hurtigere blive indfriet hos arbejdsgiverne.

Hvis du vil have en stor og stærk medspiller i ryggen, hvor du ikke betaler til politiske kampagner, bør du fremadrettet overveje at blive medlem af en fagforening som Det Faglige Hus.

Back to Top