Når alkoholen begynder at tage over

Det kan kræve meget for en alkoholiker at indse, at han eller hun har et problem.

Når personen har indset, at han eller hun har et problem, så kan personen begynde at søge efter hjælp.

Hvis du bor på Sjælland, så er der flere muligheder for behandling af alkoholisme i København.

Der er fx steder, hvor man enten kan komme i døgnbehandling, hvor man er indlagt 24 timer i døgnet. Man er typisk indlagt imellem 14-30 dage.

Man får sit eget værelse med et fjernsyn og internet.

Man har adgang til læger, sygeplejersker og psykologer.

Hvis man er meget afhængig, så kan en døgnbehandling være en god mulighed.

Der findes også dagbehandling, hvor det foregår i hverdagene. Man møder op, som hvis man gik i skole eller på job.

Der findes også noget, der hedder ambulant behandling. Mange kender det som AA-møder.

Der kommer man en gang om ugen, hvor man sidder i en gruppe og fortæller om, hvordan ens uge er gået siden sidst, at man var der.

AA-møder anbefales ofte, selvom man er færdig med en døgnbehandling. Mange kan gå til AA-møder op til flere år efter, at de er stoppet med at drikke.

Alkohol er ikke altid lige med hygge

Mange befinder alkohol med fest, hygge og venner. Sådan er det også for mange. For mange er alkohol noget, der indtages, når man skal hygge sig. Det kan fx være et glas rødvin med ens veninder, en øl med ens kammerater, til en forfest, til en tur i byen eller til en koncert.

Mange kan også godt lide at nyde en kold øl på en varm sommerdag.

Det er der intet unaturligt i. Men for nogen bliver det ikke kun til lidt alkohol engang imellem.

Man kan også godt drikke lidt alkohol et par gange om ugen. Men så snart det ikke handler om kun at drikke en øl eller to, men at det mere handler om at få stillet en trang, så er det ved at blive et problem. Desværre er der mange steder i København, der kan friste en alkoholiker på grund af de mange diskoteker og barer. Men der findes heldigvis også mange gode behandlingssteder for alkoholikere i København.

Flere måder at være alkoholiker på

Der er flere måder, at man kan være en alkoholiker på.

Den, som mange kender til, det er, at man drikker dagligt. Og det er ikke kun en eller to øl. Det er, så at man bliver fuld.

Så er der dem, som drikker et par gange om ugen, men hvor det handler om at drikke sig fuld. Det kan fx være om aftenen efter fyraften, eller hvis man har en fridag.

Mange tænker, at man ikke har et problem med alkohol, hvis man kan have et fuldtidsarbejde imens, at man drikker.

Men det er blot en skrøne.

Nogen, der er afhængige af alkohol, de venter fx med at drikke til, når de har fået fri. Først der begynder de at drikke sig fuld. Ofte sker det, når de er alene.

Et skub fra de nærmeste

Nogen ting, som mange alkoholikere har tilfælles, det er, at de ofte selv ikke kan se, at de har et problem. Mange alkoholikere mener, at de godt selv kan styre deres forbrug af alkohol.

Mange har også en tendens med at lyve om, om de har drukket eller ej, når de bliver konfronteret med det.

Det bedste vil være, hvis personen selv kan indse, at han eller hun har et problem med alkohol, men ofte kan de netop ikke selv se, at de har et problem. Derfor behøver mange alkoholikere et skub fra deres nærmeste for at få øjnene op for, at de har et problem.

Back to Top