3 ting, som du skal huske, hvis boligen skal være klar til efteråret

Efteråret i Danmark, hvad end vi snakker København eller Kolding, kan være en svær størrelse. Det er vejr, som har det med at tære på boligen og på det lokalområde, som du nu engang bor i.

Og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du sikrer dig, at der ikke sker nogle af de hændelige uheld, som nogle gange opstår. De kan ende med at koste dig penge og tid, hvis du ikke lige er opmærksom på at få alting tjekket igennem først.

Er der utætheder i facaden?

En facade med utætheder er noget af det værst tænkelige, når det komme til det danske efterårsvejr. Her regner det rigtigt meget, og blæsten har det med at gøre dette vejr endnu værre og mere drastisk.

Her er det enormt vigtigt, at du rent faktisk får kigget din facade igennem utætheder og eventuelle revner, som skulle være der. For det er faktisk ikke altid lige til at se med det blotte øje, hvis ikke du aktivt kigger efter det. Så kan det let blive overset eller glemt, og det kan have nogle grimme konsekvenser.

For kommer regnvandet så ind igennem revner og sprækker, som skulle være i ydermuren, så kan dette vand få lov til at fryse til is senere på året. Og det er altså ikke godt for væggen, samtidig med, at vand inde i ydervæggene inviterer til langt flere problemer såsom muligheden for svamp.

Gå derfor over ydermurene og facaden for at se, hvad der egentligt er af muligheder for problemer – man ved aldrig, hvad der kan ske senere på året!

Står skorstenen som den skal?

Skorstenen er for mange danskere noget, som vi ikke rigtigt tjekker. Så længe den virker til brændeovnen, hvis man har sådan en, eller bare ikke vakler, så er der ikke meget mere at holde øje med.

Eller det kunne man fristes til at tro. I virkeligheden, så er der flere ting, som du skal kigge efter, når skorstenen skal være klar til efteråret.

Blandt andet, så bør du tjekke at fugerne rundt omkring skorstenen faktisk holder tæt, så du ikke kommer til at indbyde vand indendørs. Men endnu vigtigere er måske topstenen, som helt klart skal ligge ordentligt. Mange kan vurdere, hvorvidt topstenen ligger ordentligt, men gør det ikke – og det er en fejl. Flyver denne sten af under en kraftig blæst, så kan den altså lave nogle ordentlige skader rundt omkring. Sørg derfor for, at den ikke lige er ved at flyve væk med det samme.

Hvordan ser tagrenderne ud?

Hvis du er som mange andre danskere, så er det nok ikke dine tagrender, som du tænker mest over. Men faktisk, så kan det være en god idé at tænke over, om de kunne bruge en rensning.

Rens af tagrender er det samme, hvad end du bor på Sjælland eller i Jylland eller på Bornholm. Når der samles blade og skidt oppe i tagrenden, så kan det være med til at blokere for, at tagrenden rent faktisk gør sit arbejde ordentligt.

For er de blokerede, så kan vandet ikke løbe ordentligt. Det bliver et stort problem i efteråret, hvor vejret ofte byder på en hel masse vind og blæst. Samtidig, så kan en kraftig blæst tage fat i alt det, som ligger i tagrenden og blæse det rundt overalt, hvilket heller ikke er synderligt pænt.

Kort sagt, så er tagrenderne altså også en vigtig del af at gøre din bolig klar, når det kommer til efteråret. Hvis du har disse 3 ting klar til når bladene bliver brune, så skal dit hjem nok klare den uden problemer!

Back to Top