8 råd til at opstarte din nye webshop

Har du fået en god ide til en virksomhed, og har du et produkt, som du gerne vil sælge, så er en webshop en oplagt mulighed til at få sat gang i din virksomhed. Det kan dog virke overvældende og uoverskueligt, hvis man ikke har prøvet at lave en webshop før.

Derfor får du her 8 råd, som er gode at have i baghovedet, før du kaster dig ud i at åbne din nye webshop.

1.  Overvej konkurrenterne til dit produkt

Hvis man starter et enkeltmandsfirma op, så er det godt at overveje konkurrenterne, som sælger det samme produkt som dig. De store virksomheder har muligheden for at indkøbe større mængder varer ad gangen end en mindre virksomhed, og de kan dermed tilbyde de laveste priser. Derfor bør du overveje, om du vil satse på f.eks. tøj generelt eller måske specificere dig inden for en enkelt kategori som f.eks. strømper.

2.  Levering af dine varer

Du bør finde en leverandør, som kan levere dine produkter til en pris, som tillader dig at sælge dem videre med profit. I dette valg bør du også overveje, om du vil importere produktet fra udlandet, eller om det skal være dansk produceret.

3.  Overvej dit domænenavn

Hvis du skal sælge dine vare på det danske marked, så bør du benytte et .dk domæne. Har du dog et ønske om at have muligheden for at sælge på det internationale marked på et tidspunkt, så er det en god ide også at købe et .com domæne fra starten af. På denne måde er du sikker på, at det ikke er optaget, hvis du engang får muligheden for at sælge internationalt.

4.  Hvilken webshop løsning skal du bruge?

Hvis det er første gang, at du prøver at lave en webshop, så kan de mange forskellige løsninger føles overvældende. Der er dog heldigvis hjælp at hente til dette problem. Du kan læse mere om de forskellige webshop løsninger her. 

5.   Lagerplads til dine produkter

Med hensyn til lagerplads så findes der generelt tre forskellige løsninger:

  1. Du kan have lageret derhjemme. Dette er den billigste løsning, da du ikke skal betale leje for ekstra lokaler.
  2. Du kan leje et opbevaringslokale. Du bør dog være opmærksom på, at dette vil opsluge noget af din fortjeneste.
  3. Nogle leverandører tilbyder dropshipping, hvilket indebærer, at du blot sender dine kunders bestillinger til leverandøren, og så pakker og afsender de produkterne til kunderne i dit navn.

6.  Din nye webshops kundeservice

Hvis du gerne vil have din nye webshop til at fungere i længden, så bør du have en god kundeservice. Her bør du overveje, hvordan din kunde-support skal fungere; vil det fungere bedst over telefon, chat eller mail? Her er det vigtigt, at du vælger den løsning, som fungerer absolut bedst for dig, for hvis du ikke får svaret på kundernes henvendelser, så vil det i længden skade din virksomhed.

7.  Gør brug af de sociale medier

For at få succes er det vigtigt, at du har synlighed på nettet. Dette opnås billigst ved at være til stede på de sociale medier, som dine potentielle kunder bruger. Du kan dermed oprette en gratis profil på sociale medier såsom Facebook, Instagram, Twitter, Youtube eller Linkedin. Det er helt op til dig at vurdere, hvilket medie der vil passe bedst til din nye webshop.

8.  Gør brug af Trustpilot

Hvis du gør brug af Trustpilot, så har du muligheden for at følge med i anmeldelserne af din nye webshop. Det kan dog være en dyr løsning, hvis man er helt nyopstartet. Her kan man dog vælge at bruge gratis versionen, indtil man får råd til at investere i de udvidede muligheder på siden.

Back to Top