Bæredygtigt børnetøj er blevet en mærkesag for mange mødre

Samfundet bliver hele tiden mere og mere bevidste om klimaet og miljøet. Dette gælder ikke mindst for mødre, som overdrager denne verden videre til deres børn. For en årrække tilbage var der meget fokus på prisen af børnetøj vs. Kvaliteten. Enten gik man efter de dyre og prestigefyldte mærker, eller også gik man efter det billigste børnetøj, man kunne finde for at gøre et kup på prisen.

Sådan er det ikke længere. Der er kommet en faktor mere ind, der hedder økologi og bæredygtighed. Det gælder ikke kun om at købe det mest fancy børnetøj, for der er både prestige og anerkendelse i at købe billigere børnetøj, så længe det i stedet slår sig på at være økologisk eller bæredygtigt. Samtidig er hele moralen omkring det tiltalende for de fleste.

De mødre, som førhen gik målrettet efter det billigste tøj, er også blevet mere opmærksomme på bæredygtigheden. Man vil gerne lige give lidt ekstra for en bluse, hvis den er fri for kemikalier og produceret på en miljøvenlig måde.

”Bedste bæredygtige danske børnetøjsmærke to år i træk”

Et af de danske brands, som går i front med bæredygtigt børnetøj, er Okker-Gokker. I to år i træk har de vundet prisen for det bedste danske bæredygtige børnetøjsmærke. Og det er der nogle helt specielle grunde til. Tøjet er nemlig produceret med miljøet for øje fra start til slut. Det betyder, at alt fra selve råmaterialerne til emballagen og til selve forarbejdningen og produktionen foregår på bedste vis i forhold til miljøet.

Det vil med andre ord sige, at når man køber børnetøj fra Okker-Gokker, så slår man et slag for vores klode, og man giver børnene noget økologisk børnetøj, der er fri for uhensigtsmæssige stoffer. Det betyder selvfølgelig også, at priserne ikke kan hamle op med supermarkedernes børnetøj og andet discount. Man får, hvad man betaler for.

Det skal dog siges, at selvom noget af Okker-Gokkers børnetøj er i den lidt dyre ende, så har de også en del i mellemprislejet, så enhver forælder kan have råd til at være med. Som et par eksempler kan nævnes bukser til 199 og en sweater til 199.

Okker-Gokker er et bæredygtigt kvalitetsmærke, der trækker tråde til den smukke natur

Da det er et kvalitetsmærke, så kan tøjet også gå i arv fra barn til barn. Her er det ekstra smart, at mange af deres designs er tidløse og i neutrale farver eller pastelfarver. Man kommer til at tænke på en smuk, gul rapsmark, solen der skinner og fuglene, der synger, når man ser på tøjet. Selvom tøjet ikke i sigs elv er spraget i farverne, så er der noget ved det, der får en til at tænke på smuk natur. Da tøjet er så stilrent, så kan det også nemt kombineres med andre ting, som man allerede har hjemme i garderoben.

Der findes 10 fysiske butikker i Danmark, som forhandler dette unikke, økologiske, bæredygtige børnetøj. Er der for langt til nærmeste butik, så kan man altid købe det på nettet.

Back to Top