Tilbud om køberrådgivning i Østjylland

Hvad er det væsentlige at holde sig for øje, når man er på udkig efter at erhverve sig en bolig? Dette er pudsigt nok ikke et spørgsmål der så ofte rejser sig i samme omfang som spørgsmålet stillet fra den anden side: hvad skal man besinde sig på, når man skal sælge sit hus? En ejendomsmægler er én der ret beset må stille sig mellem to parter og være behjælpelig med at lande en aftale imellem dem. Dog er det ofte kun sælgeren, der har det privilegium af udbede sig assitance fra ejendomsmægleren. En ny ydelse i det østjyske, der sigter til at råde bod på denne måde udelukkende at tilgodese sælgeren på, er er den såkaldte køberrådgivning, tilbudt af en eksplicit købers mægler, der ser det som sin opgave at vejlede den potentielle køber i sit huskøb. Hermed er det bragt balance i regnskabet når sælger og køber indgår den eventuelle købskontrakt. I Østjylland er denne form for rådgivning tilgængelig i Århus og Horsens, hvor man kan få  en præcis beskrivels af ydelsen her: https://www.dinkoeber.dk/koeberraadgivning/

Købers mæglers mål med køberrådgivningen

En ejendomsmægler skal som regel være i stand til at iscenesætte den pågældende ejendom på bedst mulig vis, så boligens værdi vurderes så fordelagtigt for sælgeren som muligt. Men hvor denne metier angår selve afsætningen, dvs. hvordan boligen kan beskrives på en måde, som virker attraktivt for andre, er det helt andre ydelser der udbedes af den forsigtige men interesserede køber. En købsrådgivning forestås af en købers mægler, og er således møntet på nogle af de vanskelige omstændigheder der kan opstå i forbindelse med vurdering af et hus, der ønskes købt. Tilstandsrapporter for ejendommen og de deraf afledte muligheder for ombygning, restauration osv. er nogle de pragmatiske hensyn, som en købers mægler i sin købsrådgivning sætter den potentielle køber ind i.

Der er mange forskellige juridiske hensyn i forbindelse med et huskøb, der også  må tages med i betragtning. I forbindelse med  enhver køberrådgivning forsyner den respektive købers mægler den potentielle køber med de vigtigste oplysninger i forbindelse hermed, og bestræber sig endvidere på at videregive informationer om de nyttige øvrige kontaktpersoner, som køberen for sin egen skyld kan tage kontakt til, eksempelvis til en boligadvokat. Købers mægler er derved en form for købsledsager, der hele tiden vejleder køberen om de muligheder og begrænsninger, der præsenterer sig for det huskøb, der er tale om. En køberrådgivning I Aarhus og Horsens koster desuden ikke noget at indlede.

Back to Top